Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
PowerIndustry-Bulgaria.com Авто Авто
 
PowerIndustry-Bulgaria.com
Secespol
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ

НОВИНИ

06.08.2020   |   Цената на природния газ за август намалява с 2,25%
06.08.2020   |   Енергийната борса отчете 7 пъти повече търгувана електроенергия през юли т. г.
30.07.2020   |   Учредиха дружество за координиране на сигурността на електроенергийната мрежа в Югоизточна Европа
Енергосервиз
Лабексперт
 

Реализации

Търси
Енерджи ревюIFP ENECO

Когенерационни газово-бутални системи на GE захранват олимпиадата в Лондон30.07.2012

Два нови енергийни центъра, разположени в лондонските предградия Стратфорд сити и Кингс ярд, са готови да снабдяват с 10 мегавата високоефективна електрическа, топлинна и охлаждаща енергия Олимпийските игри и Параолимпийските игри Лондон 2012, както и работните и жилищни площи в Източен Лондон след края на игрите. Три 3,3-мегаватови когенерационни единици на GE от сертифицирания по ecomagination модел Jenbacher J620 захранват енергийните центрове и генерират електричество, което може да задоволи потребностите на 24 хиляди средностатистически британски домакинства.

Инициативата за енергийните центрове е крайъгълен камък в плановете на Лондон да се увеличи ползването на алтернативна енергия, пестенето на вода и рециклирането, така че да се минимизира отрицателния ефект на събитието върху околната среда. Организационният комитет на Олимпийските игри в Лондон изгради съоръженията, за да помогне за постигане на заложената цел от 20% редукция на въглеродните емисии, като в същото време се посрещнат безпроблемно нуждите на града от електричество.
Очаква се консумацията да се увеличи сериозно, тъй като повече от 15 000 спортисти и милиони зрители пристигат за игрите в британската столица.

Енергийните центрове са проектирани да работят така, че комбинирано да произвеждат охлаждане, топлина и ток, или т. нар. тригенерация, при която се постига намаляване на емисиите от въглероден диоксид. Абсорбционни охладители произвеждат студена вода посредством използване на нагорещения до високи температури въздух, получен при работата на двигателя.

„Нашите енергийни центрове, захранвани от газовите двигатели на GE са не само жизненоважни за успеха на олимпиадата, но също и за достигане на целта ни да установим по-устойчива бизнес и жилищна среда в целия град, и то много след като игрите вече са приключили“, заяви Саймън Райт, директор по инфраструктурата и комуналните доставки в Организационния комитет на Олимпийските игри. „Очакваме енергийните центрове в Стратфорд сити и Кингс ярд да подпомогнат бъдещото икономическо развитие на Източен Лондон за период от поне 40 години“.

Първият енергиен център, в който са монтирани два когенерационни модула J620 на GE, опериращи на природен газ, е разположен в строителния участък на Стратфорд сити и ще се включи в осъществяването на редица дейности в Олимпийското градче, както и в търговското преустройство на Източен Лондон след игрите.

Вторият енергиен център, намиращ се в Кингс ярд при западния край на Олимпийското градче, е снабден с една когенерационна система J620, която ще произвежда топлинна енергия за плувните басейни на Центъра по водни спортове и за други обекти, към които подаването ще става чрез мрежата за централно отопление на Олимпийското градче. Съоръжението в Кингс ярд ще генерира също и електрическа и топлинна енергия за зали, домове и други сгради в района. И двата енергийни центъра ще имат парни котли, в които с природен газ ще може да се загрява вода за допълнителни доставки в пикови моменти на консумация. Центърът в Кингс ярд включва и 3-мегаватов парен котел, който ще се загрява с биомаса от дървени стърготини, за да се произвежда допълнителна термална енергия през зимата.

„Гъвкавите по отношение на използваните горива когенерационни системи Jenbacher на GE са идеални за целите на олимпийските игри, тъй като са перфектната комбинация от надеждност, приспособимост към енергийните източници и редуциране на вредните емисии. Това ще помогне на Организационния комитет на Олимпийските игри да се справи с екологичните ангажименти, които е поел пред властите на Лондон“, каза Рафаел Сантана, президент и главен изпълнителен директор на поделението за газови двигатели на GE Energy.

До момента GE е доставила повече от 800 двигателя Jenbacher за различни енергийни проекти във Великобритания, а това са 8% от всички устройства Jenbacher, инсталирани по целия свят. Комбинирани в едно тези системи генерират достатъчно електричество за снабдяването на близо 1,8 млн. домакинства в ЕС.

Други ключови енергийни и опазващи водата технологии на GE подпомагат целите за икономическа устойчивост, заложени в схемата по организиране на игрите. Екипът на Digital Energy на GE, базирана в град Лестър, гарантира допълнително ниво на енергийна сигурност, като осигурява оборудване и поддръжка на UPS системи.


Източник: GE   Област: Реализации  

Етикети:   когенерация   газови двигатели   парни котли   биомаса  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
  

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
   
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG