Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ е инвестирала над 3,3 млн. лв. в електромери с дистанционно отчитане

24.10.2012   |   Инвестиции
 

ЧЕЗ Разпределение обяви, че ще монтира 2284 електромери с дистанционно отчитане и управление на мрежи ниско напрежение до края на 2012 г. До момента дружеството е инвестирало над 3,3 млн. лв. за закупуването и поставянето на близо 21 000 такива електромера, като от началото на годината са монтирани 716.

"Поставянето на електромери с дистанционно отчитане е част от стратегията ни да подобряваме обслужването на клиентите чрез внедряването на иновативни технологии. Модерните устройства носят редица ползи за потребителите ни – те изключват възможността за грешки от субективен характер при отчитане на електроенергията, позволяват да се контролира консумацията на електричество и бързо да се променят тарифните модели", каза  Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Компанията започна да поставя електромери с дистанционно отчитане през 2009 г. с началото на проекта за изграждане на единна система за дистанционно отчитане и управление на данните в Западна България. Според ЧЕЗ най-много от новите измервателни уреди са монтирани в София, Кюстендил, Лом, Ихтиман, Дупница, Благоевград и Монтана.

     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   електромери   електроразпределителни дружества  

Област: Инвестиции  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...