Powerindustry Bulgaria  

Конференция Инвестиционни механизми за енергийна ефективност

14.11.2012   |   Събития
 

Българското училище за политика Димитър Паница и Посолството на Федерална република Германия в България организира конференция на тема Инвестиционни механизми за енергийна ефективност.

Целта на конференцията е да очертае политиките и оптималните механизми, които ще доведат до успешни инвестиции в енергийна ефективност в сградите и промишления сектор в България.

Събитието се провежда днес, 14 ноември в Посолството на Федерална република Германия в България (ул. Фр. Жолио Кюри 25, София).

Конференцията е открита от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Сред участниците са министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, Диана Мангалагиу - университет Оксфорд, Кирил Георгиев - изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие и др.

На форума се обсъждат възможностите за инвестиции в технологии за енергийна ефективност и различните национални, европейски и глобални източници за финансирането им.

Участниците дискутират потенциалната роля на България като регионален център на ЕС за развитие и финансиране на енергийна ефективност и най-новите икономически изследвания за това как целите на ЕС за енергийна ефективност ще повлияят върху националните икономики.

По време на конференцията ще се осъществи обмен на знания и идеи между немски и български политици, икономически анализатори и бизнес лидери.

     
Източник: Училище за политика Димитър Паница; снимка: sxc.hu

Ключови думи: енергийна ефективност   инвестиции   енергийно развитие   технологии  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...