Powerindustry Bulgaria  

Набуко започна процедурата за одобрение на ОВОС за трасето на територията на България

06.11.2012   |   Проекти
 

Документацията за трасето от 422 км. на българска територия от газопровод Набуко, свързана с оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) е официално предадена за одобрение, обявиха от Набуко Газ Пайплайн България.

По-рано тази година Набуко обяви приключването на процедурата по одобрение на ОВОС за трасето на тръбопровода на унгарска територия, с което получи последните четири разрешителни през юни.

„Очакваме и занапред да продължим отличното сътрудничество с властите. Ще се съобразим с техните бележки и съвети и ще работим с обществеността и различните заинтересовани страни в процеса по одобрение на ОВОС. Освен, че опосредства диверсификацията на доставките на енергийни ресурси и свободата на избор за българските потребители, Набуко ще създаде и стотици работни места в България, ще донесе 1 млрд. евро в инвестиции и данъци и ще създаде нови бизнес възможности”, заяви Марий Косев, управляващ директор на Набуко Газ Пайплайн България.

Внасянето на доклада по ОВОС поставя началото на процеса по Оценка на въздействието на проекта върху околната среда в България. Набуко (представляван в България от Набуко Газ Пайплайн България ЕООД), след консултации ще включи всички бележки на българските власти, произтичащи от официалния преглед на доклада. Следващата стъпка е предоставянето на обществен достъп до доклада за ОВОС и провеждането на консултации по самото трасе, след което документацията ще бъде върната на властите за окончателно одобрение.

Набуко е най-напредналият проект в Южния газов коридор, който цели да транспортира газ от Каспийския регион и Близкия Изток до над 500 млн. потенциални потребители в Европа. Консорциумът за Набуко работи в тясно сътрудничество с консорциума Шах Дениз II и с Транс-Анадолския газопровод (TANAP) и е уверен, че предлага най-доброто решение за включването на нови източници на газ и доставка до широкия европейски пазар.

     
Източник: Набуко Газ Пайплайн България; снимка: sxc.hu

Ключови думи: ОВОС   енергетика   околна среда   газопровод   Набуко  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...