Powerindustry Bulgaria  

Представиха напредъка на България в използването на средства от ЕС за извеждане на ядрени мощности

07.11.2012   |   Бизнес
 

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев се срещна в Европейския парламент с евродепутатите Илиана Иванова, Владимир Уручев, Андрей Ковачев и Емил Стоянов, за да разгледат доклада на Жил Чичестър относно европейската помощ за извеждане от експлоатация на ядрени мощности в България, Литва и Словакия.

По време на срещата бяха обсъдени различните възможности за получаване на допълнително финансиране за дейностите по извеждане от експлоатация.
Министър Добрев се срещна и с докладчика в ЕП Мариан-Жан Маринеску, за да му представи напредъка на България в процеса по извеждане от експлоатация на 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй.

Докладът на Маринеску дава оценка на постигнатите резултати и идентифицира бъдещи предизвикателства в трите държави членки на ЕС. Той е базиран на специален доклад, изготвен от Европейската сметна палата и публикуван през 2011 г. Маринеску изрази задоволството си от ускоряването на процесите по извеждане на 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй и сериозното отношение от страна на правителството и Държавно предприятие Радиоактивни отпадъци по темата.
 По думите на министър Добрев докладът на Маринеску е от изключителна важност в светлината на следващата многогодишна финансова рамка, която се обсъжда в момента.

     
Източник: МИЕТ

Ключови думи: ядрена енергетика   енергетика   ядрени мощности  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...