Powerindustry Bulgaria  

Актуализираха стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност в сектор Енергетика

10.01.2013   |   Бизнес
 

Правителството одобри промени в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност и е определен редът за осъществяване на тяхната охрана. В него влизат административни, промишлени, транспортни и комуникационни обекти, от чието нормално функциониране зависи дейността на органите на държавното управление и работата на основните отрасли на икономиката на страната.

Към стратегическите дейности са добавени експлоатацията на хидротехнически съоръжения, съхранението и транспортът на свежо ядрено гориво, на отработено ядрено гориво, управлението на радиоактивни отпадъци и извеждането от експлоатация на ядрени съоръжения. Към списъка са допълнени обектите на ДП Радиоактивни отпадъци, системата за отвеждане на водите на р. Овчарица извън целика на рудник Трояново-север и Брикел, част от комплекса Марица Изток и др.

От предишните стратегически обекти отпадат част от електрическите подстанции, без това да доведе до нарушаване работата на електроенергийната система. От състава на комплекс Марица-изток отпада Енел Оперейшънс България, което е търговското наименование на оператора на обект ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3. От съдържанието на списъка отпада и НЕК, защото е правен субект, а не стратегически.

Останалите промени са технически – в записите на обектите, наложени от измененията в структурата на търговски дружества и в съдържанието на специфичната им дейност.

     
Източник: МС; снимка: ДПРАО

Ключови думи: енергетика   стратегически обекти   хидротехнически съоръжения   ядрени съоръжения   електроенергийна система  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...