Powerindustry Bulgaria  

Създадоха първия клъстер за природен газ в България

21.01.2013   |   Събития
 

Представители на бизнеса, академичната и научната общност учредиха първия за България Клъстер Природен газ в края на декември миналата година. Целта на сдружението е да създава условия за благоприятно развитие на газовата индустрия в България.

За председател на управителния съвет бе избран проф. Красимир Петров, преподавател в Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), а за изпълнителен директор на сдружението – г-н Мартин Бояджиев от Българска асоциация Природен газ. Сред учредителите са Единният център за иновации на Българската академия на науките, Българският газов център, Българската стопанска камара, Българската асоциация Природен газ, Техническият университет - София, УАСГ, Минно-геоложкият университет, Професионалната гимназия Хенри Форд - София, и компаниите Газтехника, Таси, Севлиевогаз, Овергаз Инк, Овергаз Сервиз, Тобогаз и Газтек БГ.

Работата на клъстера ще бъде съсредоточена в повишаването на конкурентоспособността на газовата промишленост и насърчаването и подпомагането на сътрудничеството между фирми и институции в бранша.

Сред основните цели на сдружението е обучение и повишаване на квалификацията на заетите в сектора специалисти, както и развитието на научноизследователската дейност. Неговите членове ще консултират правителството и другите държавни институции при разработването и провеждането на националната политика за развитие на енергийния сектор в областта на природния газ.

     
Източник: Овергаз; снимка: sxc.hu

Ключови думи: енергетика   газова индустрия   газ   клъстери  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...