Powerindustry Bulgaria  

Проведе се семинар за подновяването на лицензии и управление на стареенето на компоненти

 

На 21 януари т. г. Валентин Николов – изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй, официално откри национален работен семинар на тема Подновяване на лицензии и управление на стареенето на компоненти.

Семинарът бе част от проекта на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) за помощ при подготовката на Програма за продължаване на ресурса на блокове 5 и 6 на АЕЦ Козлодуй по Програмата за техническо сътрудничество на Агенцията.

„Този проект е една от многото важни стъпки, които всички ние трябва да извървим, за да доведем до успешен край стратегическата задача за стабилното развитие на българската икономика, а именно – продължаването на срока на експлоатация на двата 1000-мегаватови блока на АЕЦ Козлодуй”, подчерта в изказването си Валентин Николов.

В рамките на четиридневния семинар експерти от МААЕ, САЩ, Франция и Унгария споделиха със специалисти от българската АЕЦ опита си в управлението на стареенето на материалите, в прилагането на програми за металоконтрол и др. в действащи ядрени съоръжения. Програмата на работната среща включва провеждането на кръгла маса на тема Пътна карта към подновяване на лиценз.

Проектът на МААЕ Помощ при подготовката на Програма за продължаване на ресурса на блокове 5 и 6 на АЕЦ Козлодуй ще съдейства при изготвянето на документи, необходими за кандидатстване за удължаване на срока на експлоатация на енергоблоковете.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: енергетика   ядрена енергетика   АЕЦ Козлодуй  

Област: Семинари  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...