Powerindustry Bulgaria  

Schneider Electric представи софтуер за управление на инфраструктурата и енергиен мениджмънт в центрове за данни

29.01.2013   |   Технологии
 

Schneider Electric представи софтуерното решение StruxureWare, предназначено за управление на инфраструктурата на центрове за данни.

В качеството си на цялостен модул от интегрирана физическа инфраструктура на център за данни софтуерът помага да оптимизирате сървърите чрез изваждане от употреба или консолидация и, от своя страна, уголямяване или смаляване на физическата инфраструктура в пряка връзка с реалните нужди от мощност - дори и ако те са различни през цялата година, в зависимост от колебанията на самия бизнес.

"Анализът с помощта на центъра за данни е много важен за интелигентно управление на енергията, особено когато намаляването на използваната енергия може да има осезаеми ползи от икономии на разходите. StruxureWare може да предостави детайли за подсистемите (например непрекъсваеми токозахранващи устройства), за да видите къде се консумира енергия във всяка точка на центъра за данни. Софтуерът може да моделира системи като системата за захранване и охладителната система, за да установи къде е възможно намаляване, без да се повишава риска за системата. Този енергиен обзор може да бъде превърнат в спестявания от оперативните разходи, свързани с енергопотреблението, както и в устойчивост за предприятиято и за околната среда", обясняват производителите.

Според тях в дългосрочен план физическата инфраструктура за центрове за данни на Schneider Electric с интегриран софтуер StruxureWare може да спести на фирмите до 30% от разходите DCPI (Дневен индекс на потребителските цени) за 10 години чрез оптимизирано управление на енергийните ресурси.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   StruxureWare   енергийна ефективност   управление на енергия   центрове за данни  

Област: Технологии  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...