Powerindustry Bulgaria  

Започва инженерното проектиране за Набуко Запад

30.01.2013   |   Проекти
 

Набуко газ пайплайн интернешънъл подписа договор за инженерно проектиране (Front End Engineering & Design - FEED) с компанията Saipem за тръбопровода Набуко Запад. Saipem бе избрана след открита тръжна процедура, която стартира през септември 2012 г.

Договорът включва извършването на всички дейности по инжeнеринга на тръбопровода с дължина 1326 км, в това число и стратегически анализ на данни и информация и оценка на риска за правилно позициониране на ресурсите по трасето с цел успешно финализиране на проекта без прекъсвания.

Новата оценка се налага, след като през юни месец миналата година консорциумът Шах Дениз избра трасето Набуко Запад като Централноевропейски маршрут за износ на газ. Новият анализ ще бъде основан на съществуващите инженерни данни за първоначалния вариант на тръбопровода с дължина 3900 км.

През януари 2013 г. акционерите в Набуко подписаха с акционерите в газовото находище Шах Дениз Споразумение за сътрудничество, опции за придобиване на дял и финансиране.

Планирано е Набуко Запад да пренася каспийски газ от българо-турската граница през България, Румъния и Унгария до Централноевропейския газоразпределителен център в Баумгартен. Набуко Запад е идеално позициониран като част от Южния европейски газов коридор, за да диверсифицира газовите доставки до 500 млн. потенциални потребители в разрастващите се икономики на Югоизточна и Западна Европа.

     
Източник: Набуко газ пайплайн интернешънъл

Ключови думи: енергетика   природен газ   Набуко   трансграничен газопровод  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...