Powerindustry Bulgaria  

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновява оборудването на подстанции и възлови станции във Варна

06.02.2013   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи стартира проект за обновяване на оборудването в подстанции и  възлови станции на територията на област Варна.

В края на 2012 г. беше напълно обновена уредбата 110 киловолта на подстанция Юг, която захранва част от центъра на града. Компанията финализира и реконструкцията на две възлови станции – едната захранва част от град Провадия, а другата – района на кв. „Възраждане” във Варна. Ремонтът на възловите станции включва подмяна на стари прекъсвачи, които са в експлоатация от 30 години с нови от последно поколение и монтаж на нови цифрови релейни защити. Модернизира се и телемеханиката, чрез която съоръженията се управляват дистанционно. Това намалява времето за реакция при аварии, поради факта, че манипулациите се извършват централизирано и не се губи време, за да достигне авариен екип до тези съоръжения.

„ЕНЕРГО-ПРО Мрежи е технически ориентирана компания, която цели поетапно обновяване на електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Искаме да постигнем по-високо качество  на електрозахранването и сигурност на доставката на електроенергия. Колко време ще ни е необходимо да постигнем това зависи от размера на инвестициите, който ДКЕВР ще одобри при ценовото решение за следващата година”, заяви Мартин Мирчев – член на УС на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи.

За реконструкцията на подстанцията и двете възлови станции са инвестирани близо 600 000 лева. До края на т. г. ЕНЕРГО-ПРО Мрежи планира поетапно да обнови още една подстанция и 2 възлови станции в района на град Варна.

Монтирането на съвременно оборудване повишава надеждността и сигурността на електрозахранването на над 30 000 домакинства и стопански обекти, и намалява времето, необходимо за локализиране и отстраняване на възникнали аварии по електроразпределителната мрежа.

     
Източник: ЕНЕРГО-ПРО

Ключови думи: ЕНЕРГО-ПРО   подстанции   възлови станции   прекъсвачи   електрозахранване  

Област: Проекти  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...