Powerindustry Bulgaria  

КЗК разреши на Топлофикация Плевен да придобие Топлофикация Русе

20.02.2013   |   Бизнес
 

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрацията между предприятия, която ще се осъществи чрез придобиване от страна на Топлофикация Плевен на 100% от капитала на Топлофикация Русе и постанови незабавно изпълнение на решението.

"Участниците в концентрацията поотделно, с оглед производствения капацитет, с който разполагат, имат незначителен дял от инсталираните в страната мощности. Това обуславя извода за незначителния капацитет на новата структура, която ще бъде създадена след обединяване ресурсите за производство на ел. енергия на концентриращите се дружества", се казва в решението на комисията.

Според КЗК обстоятелството, че участниците в сделката участват единствено на регулирания пазар на производство и продажба на едро на електроенергия, където на практика няма свободна конкуренция, а дейността на участниците е рамкирана чрез определени от ДКЕВР преференциални цени и гарантирано изкупуване на произведените количества, е още един аргумент в полза на извода, че нотифицираната концентрация не създава притеснения за ефективната конкуренция в сектора.

     
Източник: RuseInfo; снимка: Топлофикация Русе

Ключови думи: топлофикационни дружества   Топлофикация Плевен   Топлофикация Русе  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...