Powerindustry Bulgaria  

Продукти на Шнайдер Електрик сред допустимото оборудване по Конкурентоспособност

27.02.2013   |   Бизнес
 

По процедура „Енергийна ефективност и зелена икономика”, финансирана от оперативна програма на ЕС, може да бъде закупувано одобрено оборудване от Шнайдер Електрик, съобщиха за PowerIndustry-Bulgaria.com от компанията. „Оборудването е включено в списък към процедурата и е предварително сертифицирано и признато като енергийно ефективно. Включването на продукти от този списък ще гарантира на бенефициентите по проекта, че няма да им се наложи да провеждат допълнителна експертиза на оборудването, за да докажат съвместимост с изискванията на процедурата”, поясниха от Шнайдер Електрик.

Самата процедура, която е част от програма „Конкурентоспособност” цели да насърчи развитието на местния бизнес в дългосрочен план чрез стимулиране на модернизациите и оптимизиране на енергийните разходи. Максималният размер на безвъзмездната помощ по всеки индивидуален проект от е 2 млн. лева, а кандидатите трябва да са микро, малки или средни предприятия със седалище в България.

 „Инвестициите в енергийна ефективност не само се изплащат, но и са фактор за по-голяма конкурентоспособност и стабилност на предприятията в моменти на сътресения на пазара”, посочи Светослав Станчев, мениджър бизнес развитие в направление Енергиен мениджмънт на Шнайдер Електрик, „При тенденция за непрекъснато повишаващи се цени на енергията, периода за възвръщане на инвестицията се скъсява значително. Колкото по-рано се направят инвестиции в енергийна ефективност, толкова повече ще са ползите за предприятията”, допълни г-н Станчев.

     
Източник: Шнайдер Електрик; снимка: sxc.hu

Ключови думи: Шнайдер Електрик   енергийна ефективност   зелена икономика  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...