Powerindustry Bulgaria  

Набуко и TANAP разширяват техническото си сътрудничество - 06.03.2013

06.03.2013   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Международният консорциум за газопровода Набуко обяви подписването на меморандум за разбирателство с компанията за Трансанадолския газопровод (TANAP). Съгласно документа двете страни формално поемат ангажимента да си сътрудничат за развитието на Южния газов коридор. В документа се отбелязва също, че Набуко и TANAP ще обменят техническа и друга стратегическа информация и ще сътрудничат по начин, който да подпомага развитието и на двата проекта.

Подписаният меморандум подчертава нуждата от по-нататъшна диверсификация на маршрутите за транспортиране на природен газ в името на подобряването на сигурността и разнообразието на доставките на газ за страните от Европейския съюз и района на Югоизточна Европа.

„Този меморандум укрепва връзката между две неразделни части от Южния газов коридор и ни приближава с още една крачка към постигане на общата ни цел – диверсификация на европейските газови доставки. Той създава възможност за споделяне на информация и дейности, които са от жизнена важност за успеха и на двата проекта”, коментира Райнхард Мичек, управляващ директор на Международния консорциум за Набуко.

Планира се газопроводът Набуко да доставя газ от региона на Каспийско море, от турско-българската граница, през България, Румъния и Унгария до Централноевропейския разпределителен център край Баумгартен, Австрия.

     
Източник: Набуко Пайлайн

Ключови думи: Набуко   TANAP   газов коридор   газопровод   природен газ  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...