Powerindustry Bulgaria  

Проведе се форум за интелигентни електроенергийни мрежи

06.03.2013   |   Събития
 

Форум на тема "Предизвикателствата на интелигентните електроенергийни мрежи - повишена енергийна ефективност и управление на енергията", организиран от IDC, се проведе днес, 6 март, в хотел Арена ди Сердика, София.

Събитието бе открито с лекцията на Милан Калал, старши анализатор за Централна и Източна Европа в IDC Energy Insights. В своето експозе той представи тенденциите в развитието на интелигентните мрежи и инициативите, свързани с тях, както и възможностите за решаване на проблемите със сигурността на данните и кибер сигурността за интелигентното измерване. В заключение Милан Калал очерта ключовите тенденции при интелигентните мрежи и измерване през настоящата година.

Сред акцентите в програмата бе презентацията на ADMS от Мирна Галич, Proposal Manager, Schneider Electric. "ADMS е интегрирано решение за SCADA / DMS / OMS / DSM / EMS и като такова е инструмент за динамична визуализация, мониторинг в реално време и контрол на разпределителната мрежа", разказа г-жа Галич. Използва се от диспечери и оператори в контролните центрове за наблюдение на мрежата в реално време, даване на команди, анализ и т. н. Такова уникално решение предоставя множество предимства, подчерта тя.

Йордан Драганчев, зам.-ръководител Стратегия в ЧЕЗ Разпределение България, запозна присъстващите със Smart Grid инициативите на дружеството.

В рамките на програмата бе представен и немски пример за научни изследвания, развитие и интеграция на ВЕИ в мрежата. Беше обсъдена ролята на интелигентните мрежи за по-голяма интеграция на енергия от възобновяеми източници, както и проблемите и решенията при интегриране на малки и големи ВЕИ в мрежата.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Smart Grid   интелигентни мрежи   енергийна ефективност   ВЕИ  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...