Powerindustry Bulgaria  

Предстои партньорска проверка на WANO в АЕЦ Козлодуй

27.03.2013   |   Събития
 

На 25 март в АЕЦ Козлодуй започна предварителното посещение на представители на Московския център на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO – МЦ). Изпълнителният директор на централата Валентин Николов даде официално началото на срещите и обучението.

Посещението е в рамките на подготовката на предстоящата партньорската проверка на WANO – МЦ, която ще обследва 5 и 6 блок на българската атомна централа в края на т. г.

Целта на планираната в края на тази година проверка е екип на WANO, съставен от водещи експерти в различни сфери, да определи областите, в които могат да бъдат реализирани подобрения за повишаване на безопасността и надеждността, както и силните страни в работата на българската АЕЦ, които могат да бъдат полезни за други атомни централи по света.

Екипът на Световната асоциация е ръководен от Янош Тот – началник на отдел Безопасност в АЕЦ Пакш – Унгария, и включва също Анатолий Зинченко – ръководител на програмата за партньорски проверки във WANO – МЦ, и Генадий Отченашев – съветник към Московския център.

Представителите на мениджърския екип на АЕЦ Козлодуй и ръководителите на областите, в които ще се извърши партньорската проверка, бяха запознати от експертите от WANO – МЦ с методологията на нейното провеждане.

В рамките на посещението си експертите на Московския център ще извършат обход в централата и ще проведат наблюдения, свързани с две от проверяваните области – Ремонт и Обучение на персонала.

Програмата за партньорски проверки на Световната асоциация на ядрените оператори е най-важното средство за постигането на нейната мисия – да работи за повишаването на безопасността и надеждността при експлоатация на ядрени централи чрез обмен на информация и насърчаване на комуникацията между членовете на организацията.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: WANO – МЦ   АЕЦ Козлодуй   ядрена енергетика  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...