Powerindustry Bulgaria  

Проект за енергийната ефективност на сгради обсъдиха в РУ

08.04.2013   |   Събития
 

Проект за енергийна ефективност на сгради беше представен в Русенския университет от делегация на германската провинция Баден-Вюртемберг, водена от министъра по федералните, европейските и международните въпроси, г-н Петер Фридрих. В срещата участваха ректорът проф. Христо Белоев, зам.-ректори и експерти по енергийна ефективност на висшето училище, областният управител Стефко Бурджиев и зам.-кметът на Русе Страхил Карапчански.

Проектът е насочен към повишаване на качеството на живот в Дунавския регион чрез внедряването на високите технологии, на които провинция Баден-Вюртемберг е център.

От представянето стана ясно, че са четири условията, които ще позволят това да се развие и да доведе до устойчиво качество на живот на територията – да се създадат рамкови условия за развитие на малките и средните предприятия, управленска структура, която да осигури менажирането на процесите, система за подготовка на високообразовани кадри за внедряване и експлоатация на високите технологии, енергоспестяващ и енергоефективен модел на производства и живот.

По време на срещата бе представен и идейният проект за изграждане на демонстрационно селище с нулеви въглеродни емисии като подходящо предложение за включване на Русе в проекта на фондация Щайнбайс – Трансферен център.

Визията на проекта е селището да представя, рекламира, демонстрира и служи като модел за мултиплициране на идеята за енергоефективни строежи в трансграничния регион, за който темата е все още нова и по-скоро теоретична, отколкото практическа.
 
Участниците в срещата се съгласиха, че предпроектното проучване за реализиране на проекта в Русе може да бъде включено в задачите на по-глобалния проект, ръководен от фондацията и подкрепян от Министерството на федералните, европейските и международните въпроси на провинцията Баден-Вюртемберг.

     
Източник: Русенски университет

Ключови думи: енергийната ефективност   нулеви въглеродни емисии  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...