Powerindustry Bulgaria  

AES Марица изток 1 с нова система за онлайн мониторинг

10.04.2013   |   Реализации
 

Фирма Контрагент 35 съвместно с Omicron Electronics приключиха реализацията на проект за онлайн мониторинг на частични разряди на генераторите в AES Марица изток 1. Проектът включваше проектиране, доставка на оборудване, монтаж, тестване, настройка и пускане в експлоатация, съобщиха от Контрагент 35.

"Системата за онлайн мониторинг на частичните разряди осигурява наблюдение в реално време на състоянието на изолацията на намотките на генераторите, дава превантивна информация за настъпващи тенденции на евентуално влошаване качествата на изолацията и издава предупреждение към експлоатационния персонал в случай на състояние на генераторите, което би могло да доведе до бъдеща повреда. Изградената система се състои от датчици за отчитане на частичните разряди, монтирани на изводите на генераторите, електронно устройство за обработка на сигналите от датчиците, събиране на данни за частичните разряди и изпращането им в цифров вид по оптичен кабел към сървър за база данни, който извършва обработка в реално време", обясняват от българската компания.

Внедрената система дава възможност за достъп от разстояние до събраните данни за частичните разряди и последващ анализ. Дистанционният анализ се извършва от научноизследователския център на Omicron в Берлин.

Във връзка с повишаване на комплексната сигурност на електроцентралите се предвижда внедряване на системи за мониторинг на частични разряди и на други важни елементи като силови трансформатори, питателни помпи и кабели високо напрежение.

     
Източник: Контрагент 35

Ключови думи: Контрагент 35   AES Марица изток 1   онлайн мониторинг   датчици   разряди  

Област: Реализации  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...