Powerindustry Bulgaria  

Подмениха оборудването в 4 подстанции на Мини Марица-изток

24.04.2013   |   Реализации
 

Завърши първият етап от проекта за модернизация и намаляване на енергийните загуби на основните електроенергийни съоръжения в най-голямото въгледобивно предприятие в страната Мини Марица-изток.

Представители на Европейската банка за възстановяване и развитие и Европейската комисия посетиха днес обекти, финансирани по Международен фонд Козлодуй в дружеството.

Четири подстанции на Мини Марица-изток вече са с изцяло подменено оборудване. Рехабилитацията и модернизацията на основните електроенергийни съоръжения на дружеството е по проект за подобряване на енергийната ефективност и намаляване на енергийните загуби на стойност почти 12,6 млн. евро.

Изпълнител на проекта е Siemens България. Ангажиментът на компанията включва доставка, монтаж и пускане в експлоатация на 6 силови трансформатора, 17 сухи трансформатора, изграждане и оборудване на 8 и рехабилитацията на една мобилна подстанции, доставка и монтаж на близо 170 шкафа на комплексни разпределителни уредби средно напрежение, доставка на 65 километра шлангови кабели, инсталиране на система за диспечерски контрол и събиране на данни (SCADA).

Модернизирането е предвидено за рудниците Трояново-3 и Трояново-север. Инвестицията ще подобри сигурността на електрозахранването и ще осигури повече стабилност на енергийната система на въгледобивното предприятие. Преминаването на захранване от 6,3 kV на 20 kV ще намали със 70% техническите загуби на електроенергия.

В подстанция Гипсово успешно са пуснати в експлоатация два нови силови трансформатора 110/21/6,3 kV, 18 панела комплексни разпределителни уредби средно напрежение, система за автоматизация и спомагателно оборудване.

Три от общо деветте мобилни подстанции също са вече изградени и работят. Всички 9 багера, включени в проекта за рехабилитация и модернизация, са преоборудвани за режим на работа на от 6,3 kV на 20 kV, като два от тях вече се захранват на 20 kV.

     
Източник: Мини Марица-изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   Siemens   SCADA   разпределителни уредби   трансформатори  

Област: Реализации  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...