Powerindustry Bulgaria  

Акспо разширява дейността си на енергийния пазар в България

26.04.2013   |   Събития
 

На 25 април т. г. в София швейцарската енергийна компания Axpo посрещна партньори и медии в нов офис и представи намеренията си за разрастване на дейността в България чрез Фреа Трейдинг, на която е пълноправен собственик. На събитието присъства Н. Пр. Регина Ешер, посланик на Швейцария у нас.

В рамките на събитието Маркус Брокоф – член на Управителния съвет на Axpo Trading и председател на Съвета на директорите на Акспо България, запозна присъстващите с бизнес дейностите на дружеството. Изпълнителният директор на Акспо България и управител на Фреа Трейдинг Мирослав Дамянов представи българското представителство на компанията.

Целта на компанията е да навлизе на пазара на дребно чрез доставки на електроенергия до крайни потребители и предлагането на индивидуални решения за тях.

Като част от програмата на форума бе направено представяне на фирма Фреа Трейдинг от нейния управител Калоян Кънев.

Швейцарската енергийна група Axpo, която включва дружествата Axpo Power, Axpo и Centralschweizerische Kraftwerke е 100% собственост на Североизточните швейцарски кантони.

Активите на компанията включват генериращи енергийни мощности (1800 MW), дългосрочни договори за покупка на електроенергия (900 MW) и природен газ, инфраструктура за пренос на електроенергия (мрежа високо напрежение 380/220-kV, обхващаща голяма част от Швейцария) и капацитети в хранилища за природен газ.

Акспо България (с предишно наименования ЕГЛ България) е основано през октомври 2006 г. като дъщерно дружество на EGL, с настоящо наименование Axpo Trading, Швейцария. През юли 2007 г. получава лиценз за търговия с електрическа енергия, издаден от ДКЕВР.

Оттогава компанията е активен участник на пазара на едро на електрическа енергия в България, като дейността й е ориентирана главно към трансгранична търгoвия и доставки на клиенти на българския пазар. Като използва опита си, придобит на либерализираните пазари и европейското си присъствие в над 20 страни, Axpo създава добавена стойност за българските потребители.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Акспо България   Axpo Power   Centralschweizerische Kraftwerke   природен газ   Фреа Трейдинг  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...