Powerindustry Bulgaria  

България потвърди ангажиментите си по проекта Енергия 2

07.05.2013   |   Бизнес
 

Правителството одобри писмо за съгласие до Европейската инвестиционна банка във връзка с подписания между България, ЕИБ и НЕК договор през 2002 г. за финансиране на проекта Рехабилитация в електроенергетиката – Енергия 2.

Изпълнението на приоритения за НЕК проект се финансира със заеми от Европейската банка за възстановяване и развитие (40,87 млн. евро) и от Европейската инвестиционна банка (60 млн. евро), както и 50 млн. евро собствени средства на НЕК.

Целта на проекта е да се подпомогне развитието на пазарна основа на българския електроенергиен сектор в частта за електропренос, както и подготовката на страната за осъщественото присъединяване към Европейския съюз. Към настоящия момент проектът е почти изцяло реализиран.

С одобреното писмо България препотвърждава ангажиментите си към ЕИБ проектът да продължи да се изпълнява без прекъсване или закъснение и в пълно съответствие с условията на сключения през 2002 г. финансов договор.

Тази стъпка е предприета заради процеса на планирано преструктуриране на НЕК, което се извършва в съответствие с изискванията на Третия енергиен пакет на ЕС.

     
Източник: МС

Ключови думи: Енергия 2   Рехабилитация в електроенергетиката   НЕК   ЕИБ   ЕВБР  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...