Powerindustry Bulgaria  

Утвърдиха промени в две наредби в областта на енергопотреблението

08.05.2013   |   Бизнес
 

На последното си проведено заседание Министерски съвет утвърди промени в две наредби, свързани с енергопотреблението. Те се налагат заради синхронизиране на законодателството с европейските изисквания в областта.

Промените са приети в Наредбата за допълнителните мерки, свързани с прилагането на регламенти, приети съгласно чл. 15 от Директива 2009/125/ЕО за създаване на рамка за определяне на изискванията за екодизайн към продуктите, свързани с енергопотреблението, и в Наредбата за изискванията за етикетиране и предоставяне на стандартна информация за продукти, свързани с енергопотреблението, по отношение на консумацията на енергия и на други ресурси.

С първата наредба се определят процедурите за оценяване на съответствието между продуктовите групи от енергопотреблението, а втората наредба съдържа изискванията към 4 продуктови групи (сушилни машини, комбинирани перални-сушилни машини, битови лампи и битови електрически фурни), свързани с прилагащите мерки на Директива 92/75/ЕИО.

През 2012 г. бяха утвърдени и публикувани в официалния вестник на ЕС още няколко регламента към директивите – за климатизатори и вентилатори за разхлаждане, за водни помпи, за битови барабанни сушилни машини, за различни видове лампи и др. Промените налагат наредбите да бъдат допълнени, за да се осигури прилагането на процедурите за оценяване на съответствието и към новите продуктови групи.

     
Източник: МС; снимка: sxc.hu

Ключови думи: енергетика   енергопотребление   консумация на енергия  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...