Powerindustry Bulgaria  

Министерството на околната среда и водите одобри реализацията на проекта Набуко

09.05.2013   |   Проекти
 

Приключи процесът по издаване на решение във връзка с Доклада за оценка въздействието върху околната среда за българския участък от трасето на газопровод Набуко, съобщиха от компанията Набуко газ пайплайн интернешънъл. България е втората държава в рамките на проекта след Унгария, която успешно приключва процеса по получаване на решение.

„Завършването на процеса по ОВОС в България е много важна стъпка за проекта и още повече показва напредналата фаза в техническото развитие на Набуко. България е втората държава, която одобрява реализацията на проекта на своя територия, демонстрирайки по този начин, че проектът отговаря напълно на най-високите международни и национални разпоредби и стандарти”, заяви Райнхард Мичек, управляващ директор на Набуко газ пайплайн интернешънъл.

Решението, с което се предлага на министъра на околната среда и водите да одобри осъществяването на инвестиционното предложение за изграждане на българската отсечката от газопровода, бе взето на заседание на Висшия експертен екологичен съвет, представляващ орган към МОСВ и включващ представители на държавни органи, както и представители на гражданското общество.

Одобрено е и предварително изпълнение на решението по ОВОС за газопровода.
„Решението по ОВОС е общ успех вследствие на работата на целия екип на Набуко. Ние бяхме изправени пред огромно предизвикателство – да достигнем до населението и да организираме обществени обсъждания в 30 общини. В процеса по ОВОС ние осъществихме връзка с основните заинтересовани страни и считаме това за наше значително постижение във връзка с дългосрочната перспектива на проекта в България”, заяви Teодора Георгиева, управляващ директор на Националната Набуко Компания в България.

     
Източник: Набуко газ пайплайн интернешънъл

Ключови думи: Набуко газ пайплайн интернешънъл   Набуко   ОВОС   газопровод   природен газ  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...