Powerindustry Bulgaria  

45 млн. лв. са спестените средства от промишлеността при използването на природен газ

10.05.2013   |   Бизнес
 

От началото на 2013 г. до момента индустрията в България е спестила 45 млн. лв., а обществено-административния сектор – 27 млн. лв. от преминаването на синьо гориво, показват данни на Овергаз.
 
„Популярността на природния газ в индустрията се дължи на широкото му приложение – от отопление на различни по обем и функция площи, топла вода, професионално готвене, охлаждане, производство на електрическа енергия. Синьото гориво се използва основно за производството на изкуствени торове. То е важна суровина при направата на стъкло, стомана, платове, оцветители, пластмаси. Условията, които са необходими за производството на тези материали, могат да се достигнат единствено чрез приложението на природния газ”, коментират от компанията.

Най-голяма ефективност са постигнали промишлените потребители в София, като стойността на спестените средства е 15 млн. лв., следвани от Русе (5 млн. лв.) и Велико Търново (4 млн. лв.).

Според компанията природният газ осигурява конкурентоспособност на предприятията и позволява пълен контрол на потреблението.

     
Източник: Овергаз

Ключови думи: Овергаз   промишленост   индустрия  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...