Powerindustry Bulgaria  

Две работни групи ще придвижват важните енергийни проекти между България и Турция

10.05.2013   |   Събития
 

Създаването на две работни групи, които да придвижват с приоритет основните енергийни проекти между България и Турция, договориха на среща в Истанбул министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев и неговият турски колега Танер Йълдъз.

Съвместните работни групи ще обсъждат реализацията на проекта Набуко Запад и разрешаването на административните ограничения за износ на електроенергия от България за Турция.

Следващата среща на политическо ниво между двете страни е предвидена за 21 май в Букурещ, когато ще се състои поредната среща на комитета Набуко. Тогава двете работни групи трябва да представят първите резултати от работата си по основнитe приоритети.
 
Съвместният комитет по енергийни въпроси между България и Турция ще обсъжда широк диапазон теми от взаимен интерес в отрасъла, както и техните международни и регионални измерения с приоритет газовите и електроенергийните интерконектори.
 
Според двете страни комитетът трябва да работи независимо и самостоятелно и да се концентрира изключително върху експертното решаване на енергийни проблеми, без те да бъдат обвързвани с други открити двустранни въпроси.

     
Източник: МИЕТ

Ключови думи: енергетика   Набуко   енергийни проекти  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...