Powerindustry Bulgaria  

Положителна оценка на качеството на Доклада по ОВОС за извеждане от експлоатация на блокове I-IV на АЕЦ Козлодуй - 22.05.2013

22.05.2013   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Държавно предприятие Радиоактивни отпадъци (ДП РАО) получи положителна оценка на качеството на Доклада по Оценка и въздействие на околната среда (ОВОС) на проекта за извеждане от експлоатация на спрените от I до IV блок на АЕЦ Козлодуй.

По повод на доклада в общините Козлодуй и Мизия предприятието трябва да проведе обществено обсъждане на доклада. Мястото, датата и часът на провеждане на обществените обсъждания ще бъдат оповестени в медиите и на сайта на ДП РАО най-малко 30 дни преди съгласуваната с кметовете дата.

Докладът по ОВОС заедно с всички приложения ще бъдат поставени на обществено достъпни места, определени от кметовете на двете общини.

Според изискванията на Конвенцията по ОВОС в трансграничен контекст докладът по ОВОС с неговите приложения в превод на английски език ще бъде изпратен на съседна Румъния като държава, участваща в трансграничната процедурата по ОВОС на инвестиционното предложение.

При заявен интерес от страна на Румъния, заинтересовани румънски граждани имат възможност да участват в обществените обсъждания на българска територия, както и ДП РАО може да организира на румънска територия обществено обсъждане на ДОВОС на проекта за извеждане от експлоатация на спрените от I до IV блок на АЕЦ Козлодуй.

     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   ДОВОС   ОВОС   АЕЦ Козлодуй  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...