Powerindustry Bulgaria  

Комитетът Набуко се ангажираха с изграждането на бъдещи връзки към Южния газов коридор

28.05.2013   |   Бизнес
 

Акцент върху потенциала на газопровода Набуко да доставя синьо гориво до пазарите на Западните Балкани и до страните от Вишеградската група (Полша, Словакия, Чешката република и Унгария) поставиха правителствата на Австрия, Унгария, Румъния, България и Турция в съвместна декларация. Тя бе приета по време на петата среща на Комитета за Набуко в румънската столица Букурещ.

Освен това правителствата изразиха ангажимента си да се включат в изграждането на необходимите интерконектори, за да осигурят доставките на газ до страни по направленията Южна, Централна и Северна Европа.

Участниците в срещата на Комитета отбелязаха постигнатия напредък по проекта след предишната сесия, състояла се през април в Будапеща, както и работата, извършена от властите в транзитните държави, за да се гарантира успешното финализиране на проекта.

Те подчертаха усилията на Данъчния подкомитет на Набуко за уреждане на въпросите с данъчното облагане, породени от Междуправителственото споразумение за Набуко и неговите подробни препоръки, засягащи прилагането на фискални разпоредби.

Държавите членки вече разполагат с експертен опит в рамките на Комитета за Набуко, за да изработят необходимите данъчни инструменти или споразумения, като ги съобразят с националните си законодателства.

     
Източник: Набуко газ пайплайн интернешънъл

Ключови думи: Набуко   природен газ   трансграничен газопровод   TANAP   Набуко газ пайплайн интернешънъл  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...