Powerindustry Bulgaria  

Започна проверка на международен екип в АЕЦ Кодлодуй

11.06.2013   |   Събития
 

Двуседмична мисия IPSART (International Probabilistic Safety Assessment Review Team – Международен екип за проверка на Вероятностния анализ на безопасността) на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) започна на 10 юни в АЕЦ Козлодуй.

Целта е да бъде извършена независима международна проверка на Вероятностния анализ на безопасността (ВАБ), ниво 1, на 1000-мегаватовите 5 и 6 блок.

Проверката ще се осъществи от екип от седем специалисти от САЩ, Швейцария, Русия, Унгария и Армения, който ще работи съвместно с експерти от българската атомна централа.

Това е един от инструментите на МААЕ за подобряване на качеството на ВАБ и за подпомагане на обмяната на опит и знания между страните членки на организацията.

Обект на проверка ще бъдат организацията и управлението на ВАБ; определянето и групирането на изходните събития; осигуряване на качеството на ВАБ; използване на ВАБ в подкрепа на детерминистичните анализи за оценка на безопасността чрез потвърждаване на проектните основи и ефективността на дълбоко ешелонираната защита.

Ще бъдат извършени анализи на аварийните последователности, на оборудването и надежността на персонала, както и на риска от сеизмично въздействие, пожари и наводнения.

В края на мисията IPSART, която ще продължи до 21 юни, ще бъде издаден доклад с констатациите на експертите, който ще бъде предоставен на ръководството на българската атомна централа.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: IPSART   ВАБ   МААЕ   АЕЦ Козлодуй  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...