Powerindustry Bulgaria  

Посланикът на Кралство Великобритания посети АЕЦ Козлодуй

16.07.2013   |   Събития
 

На 11 юли т. г. посланикът на Кралство Великобритания в България Негово Превъзходителство Джонатан Алън посети АЕЦ Козлодуй. В делегацията бяха включени Карол Суини – директор на дирекция Високотехнологични производства в Британската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (БАНТИ), Питър Хендли – ядрен специалист от британската Национална ядрена лаборатория (NLL), работещ с БАНТИ по проекта Ядрена енергетика за Централна и Източна Европа, Питър Хилър – експерт от NLL, и представителите на Посолството на Великобритания в България Уейн Даймънд – енергиен аташе, и Сашка Евтимова – старши търговски съветник.

В рамките на визитата те разгледаха 440-мегаватовия втори блок, който е в процес на извеждане от експлоатация, както и работещия 1000-мегаватов шести енергоблок.

В Информационния център Иван Генов – изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй изрази надежда, че установеното добро сътрудничество между експертите от ядрените сектори на България и Великобритания ще продължи и занапред. Н. Пр. Джонатан Алън посочи, че визитата е една добра възможност за обмяна на опит и експертни мнения в областта на атомната индустрия.

Пред делегацията бе представено актуалното състояние на ядрените мощности и перспективите АЕЦ Козлодуй.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   Джонатан Алън   ядрена лаборатория   атомни реактори  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...