Powerindustry Bulgaria  

Проведе се Международна министерска конференция за атомната енергия през 21 век

17.07.2013   |   Събития
 

Директорът на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика при Българската академия на науките доц. д-р Димитър Тонев участва в провелата се в Санкт-Петербург Международна министерска конференция на тема Атомната енергия през 21 век.

Организатор на събитието беше Международната агенция за атомна енергия, в сътрудничество с Агенцията за ядрена енергия към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Повече от 500 души, сред които министри, високопоставени служители и експерти от 87 държави и 7 международни организации взеха участие в конференцията.
Конференцията беше открита от генералния директор на РОСАТОМ г-н Сергей Кириенко, който подчерта иновативния характер на атомната енергия, позволяващ устойчиво развитие в бъдеще.

На конференцията бяха разисквани въпроси, свързани с енергийните ресурси и околната среда, приносa към устойчивото развитие, усилията за непрекъснато подобряване на ядрената безопасност, развитието на инфраструктурата и насърчаването на внедряването на иновации в областта на ядрената енергия. Освен на икономическите ефекти от ползването на атомната енергия, особено внимание беше отделено на гарантирането на високо ниво на ядрена безопасност.
 
В тази насока беше обсъдено въвеждането на допълнителни мерки за засилване безопасността на ядрените централи, подобряването на регулаторния надзор и на готовността за реакция при извънредни ситуации и международното сътрудничество при решаването на проблемите.

     
Източник: БАН; снимка: ИЯИЯЕ

Ключови думи: ИЯИЯЕ   РОСАТОМ   МААЕ   атомна енергия   ядрени централи  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...