Powerindustry Bulgaria  

Шнайдер Електрик провежда обучения за енергийна ефективност в 13 общини

 

Шнайдер Електрик постави началото на програма за обучение на служители от общинската администрация по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.

Представители на 13 общински администрации взеха участие в първия семинар. Това са Перник, Ловеч, Търговище, Никопол, Левски, Мездра, Искър, Роман, Кнежа, Долна Митрополия, Тетевен, Рудозем и Плевен. Чрез специална онлайн базирана платформа, всеки служител ще има възможност да проследи лекциите от работното си място. Основните теми, включени в обучението, бяха енергиен мениджмънт и решения за повишаване на енергийната ефективност и локални системи за отопление и охлаждане с възобновяеми източници.

Целта е експертите в местната администрация да се запознаят с възможностите, които носят системите за енергиен мениджмънт, мерките по енергийна ефективност и използването на възобновяеми енергийни източници за подобряване на енергийната ефективност на сградите (административни сгради, училища, детски градини и др.). Обучението се провежда под формата на уебсеминари и се осъществява с партньорството на Европейския политехнически университет.

„Програмата за обучение на служители от общинските администрации е амбициозна инициатива, с която бихме искали да дадем повече познания върху енергийната ефективност и възобновяемите източници. Чрез прилагане на различни решения в тази насока, възвръщаемостта на всички инвестиции в енергийна ефективност се ускорява с всяко поскъпване на електроенергията. Това е особено важно, тъй като въпреки моментните намаления на цената на тока в България, увеличението й е устойчива тенденция в целия свят“, заяви Светослав Станчев, мениджър бизнес развитие направление Енергиен мениджмънт.

     
Източник: Шнайдер Електрик

Ключови думи: Шнайдер Електрик   ЕЕ   ВЕИ   енергийна ефективност   Schneider Electric  

Област: Обучения  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...