Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ регистрира понижени резултати през първото полугодие

01.08.2013   |   Бизнес
 

ЧЕЗ Разпределение отчете 22,2 млн. лв. печалба, а ЧЕЗ Електро - загуба от 25,8 млн. лв. през първите шест месеца на 2013 г. Загубата на ЧЕЗ Електро нараства съществено в сравнение със същия период на 2012 г., а печалбата на ЧЕЗ Разпределение България е със 17% по-малко.

"Преминахме през труден период и тoва се отрази върху финансовото състояние на дружествата на ЧЕЗ в България. Печалбата на ЧЕЗ Разпределение България следва тенденция на понижаване, а загубата на ЧЕЗ Електро България расте", обобщи резултатите главният оперативен директор на групата Петър Баран.

Според дружеството загубата на ЧЕЗ Електро се дължи на некомпенсирани разходи във връзка с изкупуването на произведената енергия от възобновяеми източници, а намалената печалба на ЧЕЗ Разпределение е резултат от намалени приходи от разпределение на електроенергия като ефект от намалените цени за достъп и пренос по електроразпределителната мрежа.

ЧЕЗ Разпределение България и ЧЕЗ Електро България са публични компании от 19 септември 2012 г. В началото на октомври 2012 г. държавата продаде миноритарните си дялове от 33% в двете компании, за които получи близо 115 млн. лв.

     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   ЧЕЗ Разпределение   ЧЕЗ Електро   електроразпределителна мрежа  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...