Powerindustry Bulgaria  

Нова турбина за комбинирано производство в ТЕЦ София

05.08.2013   |   Реализации
 

След близо година и половина подготовка между 5 и 9 август ще бъде монтирана изцяло нова турбина за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия в най-старата централа на столицата ТЕЦ София, съобщиха от Топлофикация София.

Новото съоръжение е с инсталационна мощност за производство на 40 MW електронергия и 80 MW топлинна енергия и отговаря на изискванията на ЕС за високоефективно комбинирано производство. То има за цел да модернизира производството и да повиши производителността на топлоелектрическта централа и да намали консумацията на природен газ.

Проектът е част от Програмата с оздравителни мерки за подобряване на финансово-икономическото и технологично състояние на Топлофикация София, предложена от на компанията в началото на 2011 г. и одобрена от Столичния общински съвет. Програмата  предвижда мерки за подобряване на финансовите, технолгичните, икономическите и екологичните показатели на производствената дейност в топлоизточниците.

     
Източник: Топлофикация София; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: Топлофикация София   ТЕЦ София   комбинирано производство   турбини  

Област: Реализации  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...