Powerindustry Bulgaria  

Намаляват размера на едрогабаритно оборудване в Машинна зала на спрените блокове в Козлодуй

04.09.2013   |   Реализации
 

Специалисти от Държавното предприятие Радиоактивни отпадъци извършва серия от дейности по монтаж на режещи машини за организиране на зони за раздробяване на едрогабаритно демонтирано оборудване в Машинна зала (МЗ) на спрените атомни блокове в АЕЦ Козлодуй.

Новите инсталирани съоръжения дават възможност да се извършат специализираните операции за намаляване размера на едрогабаритно демонтирано оборудване в МЗ.
С изпълнението на този проект управление Международни проекти на дружеството успешно реализира седем договорни споразумения във връзка с дейностите по извеждане от експлоатация за по-малко от една година.

Договорните споразумения включваха доставката на мобилни работни подвижни платформи за работа на височина; вилични повдигачи; машина за рязане с диамантено въже за демонтажните работи в Машинна зала; оборудване за термично рязане и повдигателно оборудване; ръчни електрически инструменти и консумативи.

През месец август беше разгледано и експертно становище за предварително проучване на възможността за извеждане от експлоатация на Дизел-генераторна станция – 1, нейното освобождаване от основно и помощно оборудване и използването й за производство на стоманобетонни контейнери – опаковките, в които се запечатват обработените радиоактивни отпадъци за безопасно съхранение и последващо погребване.

     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДПРАО   АЕЦ Козлодуй   енергоблокове   атомни блокове   машинна зала  

Област: Реализации  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...