Powerindustry Bulgaria  

МРР започна нова информационна кампания за енергийно обновяване на домовете

11.09.2013   |   Събития
 

Министерството на регионалното развитие стартира трета информационна кампания за енергийно обновяване на българските домове. Във Варна министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева кампанията, която има за цел да запознае с възможностите за постигане на енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради и постигане на минимално изискуемия енергиен клас на сградите.

"Резултатите, които очакваме, са: 6100 обновени жилища; 13 500 облагодетелствани жители и намаляване на разходите за енергия с 40-60%", сподели министър Терзиева. Тя призова собствениците, които проявяват интерес към проекта, да не чакат последния момент, а да подадат заявления за участие своевременно, защото подготвителните и организационните дейности отнемат немалко време.

Проектът "Енергийно обновяване на българските домове" е с продължителност три години до 2015 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по него е 50 млн. лева.

Собствениците на жилища във всяка одобрена за финансиране сграда ще получат безвъзмездно 75% от стойността на дейностите, необходими за енергийно обновяване. Техническото обследване, техническият паспорт и обследването за енергийна ефективност ще бъдат 100% финансирани от ОП Регионално развитие. 

Информационните дни започнаха на 10 септември и ще продължат до 23 октомври в 36 града в страната.

     
Източник: МРР

Ключови думи: МРР   енергийно обновяване   енергийна ефективност   ОП Регионално развитие  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...