Powerindustry Bulgaria  

Природният газ остава най-конкурентната енергийна алтернатива

11.09.2013   |   Бизнес
 

Въпреки новите параметри на акциза, природният газ ще остане най-конкурентната енергийна алтернатива, заявяват от Овергаз.

Според експертите на компанията крайната цена на суровината за индустрията ще се увеличи с не повече от 2%. Това се очаква да се случи от 1 януари 2014 г., ако Народното събрание приеме промените в Закона за акцизите и данъчните складове, подготвени от Министерство на финансите.

Ако бъдат утвърдени измененията, крайните потребители в стопанския и административния сектор ще плащат средно 11,2 стотинки за kWh енергия, според тарифния си план. Увеличението няма да засегне домакинствата, които ползват природен газ.

„Дори с по-висока крайна цена, природният газ остава най-конкурентното гориво за индустрията. За сравнение, стопанските и административни потребители, които използват ток за своята дейност, заплащат двойно – 23,3 стотинки на киловатчас, при нафтата цената е 22,7 стотинки, с пропан бутан – 20,3 стотинки, а с мазут – 17,2 стотинки”, коментират от Овергаз.

     
Източник: Овергаз

Ключови думи: Овергаз   природен газ   Закон за акцизите и данъчните складове  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...