Powerindustry Bulgaria  

Столична община търси фирма за обследване на енергийна ефективност и сертифициране на обществени сгради

Столична Община обяви началото на процедура за избор на изпълнител за обследване за енергийна ефективност и сертифициране на сгради от образователната, социалната и културна инфраструктура, включени в списъка с обекти по проекта за създаване на готовност за кандидатстване на Столична община по ОПРР за периода 2014-2020 г.
Неговото финансиране се осигурява в рамките на Приоритетна ос 5 от ОП Регионално развитие 2007-2013 г.

Според изискванията на възложителя докладът за енергийното обследване трябва да съдържа: подробно описание на всяка сграда, включително режим на обитаване, конструкция и енергоснабдяване; анализ и оценка на състоянието на сградните ограждащи конструкции и елементи; анализ и оценка на състоянието на системите за производство, пренос, разпределение и потребление на енергия; енергиен баланс на сградата и базова линия на енергопотребление за основните енергоносители; сравнение на показателите за специфичен разход на енергия с референтните; оценка на специфичните възможности за намаляване разхода на енергия; подробно описание с технико-икономически анализ на енергоспестяващите мерки; анализ и оценка на годишното количество спестени емисии въглероден диоксид в резултат на разработените мерки.

Резюмето към доклада следва да бъде изготвено съгласно регламентиран образец – Приложение №1 на Наредба №РД-16-1057/12.2009 г. Сертификатът за енергийни характеристики на сградата следва да се оформи съгласно регламентиран образец – Приложение №2 на Наредба №РД-16-1057/12.2009 г.

Крайният срок за подаване на оферти за участие е 4 ноември. Детайлна информация може да откриете тук.

     
Източник: АОП; снимка: sxc.hu

Ключови думи: енергийно обследване   сертифициране   енергийна ефективност  

Област: Обществени поръчки  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обществени поръчки/Търгове

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...