Powerindustry Bulgaria  

Нов сондаж в находището Калиакра подготвя Petroceltic

18.09.2013   |   Бизнес
 

Нов сондаж в находището Калиакра подготвя ирландската Petroceltic, която се занимава с добив на нефт и газ. С това количествата, които компанията извлича, ще се увеличат до 850 хил. куб. м природен газ дневно от черноморския шелф на България.

От 10 септември сондажът е свързан с помпените инсталации, уточняват от Petroceltic. Според данните от направени тестови добиви може да се постигне дневно извличане на газ от 340 хил. куб. м.

Ще бъдат извършени допълнителни технически изпитания в продължение на месец. След приключването им новата инсталация ще заработи с пълен капацитет. Съоръжението е включено към системата в съседство Галата, което централизира потоците, извличани от още две находища.

Компанията започна работа по газовите находища в България, след като придоби шотландската Melrose Resources, която разработваше обектите преди това по силата на концесионни договори и права за проучване.

     
Източник: Petroceltic

Ключови думи: природен газ   Petroceltic   Калиакра   Melrose Resources  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...