Powerindustry Bulgaria  

МИЕ е взело мерки за защита на НЕК в делото с Атомстройекспорт

19.09.2013   |   Бизнес
 

Министерство на икономиката и енергетиката и НЕК вече са предприели всички необходими мерки за защита интереса на държавното дружество, но до приключване на арбитражното производство няма да бъде предоставяна информация, свързана с предмета на делото, тъй като тя може да се използва в арбитража. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по повод на информация, свързана с арбитражното производство между НЕК и ЗОА Атомстройекспорт.

„Мащабите и статусът на проекта Белене безспорно са във фокуса на обществения интерес и ние разбираме добре това, но в същото време арбитражното производство и всяка свързана с него информация не би следвало да се използва безотговорно и публично“, допълни министър Стойнев.

По думите му вече са изпратени писмени покани по делото до предходните управляващи в лицето на министър-председателя, министъра на икономиката, енергетиката и туризма, ресорния заместник–министър и изпълнителния директор на държавната компания.

     
Източник: МИЕ

Ключови думи: МИЕ   НЕК   ЗОА Атомстройекспорт   Белене   атомна централа  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...