Powerindustry Bulgaria  

Топлофикация Русе подменя горивната технология и помпите за топлоснабдяване

23.09.2013   |   Проекти
 

Топлофикация Русе обяви, че ще реализира проект за технологично обновление на оборудването и изпълнение на новите екологични изисквания, влизащи в сила от 1 януари 2016 г. В рамките на проекта ще бъде осъществена промяна на горивната технология и помпите за централизирано топлоснабдяване.

"В момента Топлофикация Русе използва енергийни котли за изгаряне на вносни въглища с определени характеристики. Въвеждането на нова горивна технология е необходимо, тъй като при съществуващото оборудване новите екологични изисквания биха могли да се изпълнят само чрез изграждане на огромни и скъпоструващи очистващи инсталации. След реализирането на проекта ще се използват по-евтини, разнообразни и отговарящи на екоизискванията горива", обясняват от дружеството.

Промените в горивната технология ще са съпътствани и с изграждане на нови пречиствателни инсталации и модернизация на съществуващите електрофилтри.

Инвестиционните намерения на собственика включват още замяна на остарелите помпи за централизирано топлоснабдяване с нови помпи с честотно управление, както и промяна в системата за подгряване на суровата технологична вода и преминаване към използване на отпадна топлина от охладителните кули в замяна на използваната досега пара.

"Топлофикация Русе експериментира с изгаряне на слънчогледови обелки, което е първи опит в страната. Люспите се подават към котлите през мелничните системи, които подготвят горивото въглища за изгаряне. Тази биомаса постъпва заедно с въглищата в нея, смила се и вече като прах влиза за горене в котлите. До декември ще има котел, в който да се изгаря гориво с 15-20% съдържание на биомаса - не само слънчогледови обелки, но и царвична шума, дървесен чипс и други отпадъци", допълват от дружеството.

     
Източник: Топлофикация Русе

Ключови думи: Топлофикация Русе   топлоснабдяване   горивната технологии   котли   помпи за топлоснабдяване  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...