Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ Козлодуй получи висока оценка от представители на МААЕ - 26.09.2013

26.09.2013   |   Начало»Събития
 

Заместник генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и ръководител на Департамента по ядрена енергетика към Агенцията Александър Бичков пристигна на официално посещение в АЕЦ Козлодуй. Той бе придружен от д-р Лъчезар Костов, председател на Агенцията за ядрено регулиране, и Борислав Станимиров, заместник-председател на АЯР.

По време на визитата, която се състоя на 25 септември, Александър Бичков подчерта, че атомната енергия има няколко важни преимущества: устойчиви цени, независимост от доставчика на гориво, както и най-нисък дял на въглеродни емисии в целия цикъл на производство.

“Искам да отбележа, че България е един от активните участници в дейностите на МААЕ. Ваши специалисти участват в наши мисии и проверки в различни централи по света и съм убеден, че това сътрудничество ще продължи”, добави заместник генералният директор на МААЕ.

В момента в световен мащаб се експлоатират 370 ядрени реактора, а 69 са в процес на изграждане.

Гостите се запознаха със състоянието и плановете за развитие на АЕЦ Козлодуй и с проекта за изграждане на нова мощност на площадката на централата. В програмата бе включена и обиколка на машинната и командната зала на пети енергоблок.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   АЯР   МААЕ   ядрени реактори   ядрена енергетика  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...