Powerindustry Bulgaria  
TLL Media
TLL Media

Енергийният сектор в България се нуждае от инвестиции за 2.5 млрд. лева

„Енергийният сектор в България се нуждае от инвестиции в размер на 2.5 млрд. лева, за да се намали консумацията на енергия в България с 25% до 2020 година”, каза Андреа Казини, главен оперативен директор на УниКредит Булбанк, по време на форума Енергетика и ефективност в България: италианското ноу-хау в услуга на растежа, който се проведе в рамките на Международния технически панаир.

Според него българският бизнес има възможност да намали разходите за енергия със 700 млн. лева годишно след направени инвестиции и мерки в сферата на енергийната.
 
Експерти посочват, че едно евро, вложено в енергийната ефективност, ще доведе до икономия на енергия от приблизително 4 kWh. Това показва енергоспестяващите технологии като атрактивни инвестиции с възможност за изплащане под 5 години.

Благодарение на изградените успешни партньорства с мултинационални финансови институции, сред които Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), УниКредит Булбанк е сключила договори за изпълнението на различни кредитни линии, специализирани в областта на инвестиции за устойчиво развитие.

Банката е една от шестте финансови институции в България, които работят по програмата за енергийна ефективност и зелена икономика за обслужване на кредитна линия в размер на 150 млн. евро.

     
Източник: УниКредит Булбанк

Ключови думи: енергийна ефективност   ЕБВР   ЕИБ   енергийна ефективност   зелена икономика  

Област: Инвестиции  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Интер Експо Център
Последно от Инвестиции
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииЕкспертноПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...