Powerindustry Bulgaria  

Състоя се 22-рата сесия на Световния енергиен конгрес в Дегу - 17.10.2013

17.10.2013   |   Начало»Събития
 

Възможностите за развитие на газовата връзка между България и Турция обсъдиха зам.-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров и турския си колега Мурат Мерчан по време на 22-рата сесия на Световния енергиен конгрес в град Дегу, Корея.

„Постигането на устойчива енергийна система е един от ключовите елементи за икономическото развитие, ръста на производителността и подобряване на стандарта на живот на българите”, каза Красин Димитров по време на откриването на мащабния форум. В тазгодишното издание се включиха повече от 6000 участници.

По думите на зам.-министъра основните приоритети на България в областта на енергетиката следват целите на енергийната политика на Европейския съюз, а именно – гарантиране сигурността на доставките, диверсификация на източниците и маршрутите за получаване на природен газ, постигане на енергийна ефективност и използване на чиста енергия, защита на интересите на потребителите и свободно функциониращ пазар.

По време на Световния енергиен конгрес се проведе и Министерска кръгла маса, на която бяха дискутирани мерките, които отделните страни прилагат за постигане на устойчиви енергийни политики.

     
Източник: МИЕ

Ключови думи: МИЕ   Красин Димитров   енергийна ефективност   природен газ  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...