Powerindustry Bulgaria  

Проведе се дискусия за предизвикателствата пред енергийния сектор в България

21.10.2013   |   Събития
 

„Реализацията на междусистемните газови връзки ще ускори цялостното икономическо развитие на Югоизточна Европа, както и ще подготви енергийните сектори на страните от Западните Балкани за участие в общия енергиен пазар на ЕС, заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов в рамките на дискусия за перспективите и предизвикателствата пред енергийния сектор в България. Събитието бе част от програмата на международната конференция „ЕС – Балкани. Трасиране на пътя към възстановяване и растеж”, организирана от списание The Economist.

По време на проведеното обсъждане беше поставена темата за гарантиране на газовите доставки. Стана ясно, че интерконекторната връзка между Румъния – България се очаква да бъде пусната в експлоатация от 1 януари 2014 г., увери зам.-министърът на икономиката и енергетиката.

Изборът на проекта за Трансадриатически газопровод (ТАР) от страна на концорциума Шах Дениз, с реализирането на който ще се осъществява пренос на азербайджански газ през Гърция и Албания за Италия, определя междусистемната газова връзка с Гърция като  изключително важна за диверсификация на източниците за България и региона на Югоизточна Европа.

     
Източник: МИЕ

Ключови думи: Трансадриатически газопровод   ТАР   газови връзки   газопроводи  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...