Powerindustry Bulgaria  

66,8 млн. лв. са инвестирани от ЧЕЗ в Западна България от началото на 2013 г.

22.10.2013   |   Бизнес
 

66,8 млн. лв. инвестиции е направила ЧЕЗ България в електроразпределителната мрежа на Западна България през първите девет месеца на 2013 г., обявиха от дружеството. 685,6 млн. лева са вложените средства от момента, в който компанията стъпва у нас преди девет години. Инвестициите са насочени към обновяването и разширяването на мрежата и подобряване на обслужването на клиентите.

Вложени са повече от 164 млн. лв. за реконструкция и изграждане на подстанции, възлови станции и трансформатори, уточняват от дружеството.

"В резултат на направените от ЧЕЗ инвестиции беше подобрено качеството на доставките. Намалени бяха технологичните загуби по мрежата от 22% до 12,77%. За периода 2009-2012 г. средната продължителност на планираните прекъсвания беше намалена с 45%, а средният им брой на клиент - с 21%", допълват от компанията.

     
Източник: ЧЕЗ България

Ключови думи: ЧЕЗ   ЧЕЗ България   електроразпределителна мрежа   електроенергия   подстанции   възлови станции   трансформатори  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...