Powerindustry Bulgaria  

EVN вече извършва термография на сгради

24.10.2013   |   Технологии
 

От октомври т. г. EVN България предлага нова услуга – термографско обслeдване на сгради, съобщиха от дружеството. Чрез нея клиентите могат да извършват цялостно енергийно изследване на своя дом, цяла сграда, както и на един или няколко жилищни входа.

"Термографията на сгради от EVN България е една от най-новите и модерни услуги в подкрепа на дейности и мерки за повишаване на енергийна ефективност в жилищни или бизнес сгради. Заснемането с инфрачервена камера позволява качествено диагностика на топлинните загуби в отделен имот или цялата сграда. Услугата се предлага по време на зимните месеци от ноември до март, вечер в присъствието на клиента", обясняват от дружеството.

Обследването се извършва от специалисти на EVN чрез инфрачервена термографска камера, която извършва анализ на температурното разпределение в термограмите и дава възможност да се локализират точно неуплътнените и проблемни зони от външната конструкция на сградите с повишена топлопроводимост.

"С помощта на камерата невидимите за човешкото око топлинни потоци се улавят и преобразуват в инфрачервени снимки – т. нар. термограми. На термограмите разпределението на топлината по повърхността на изследваните елементи се визуализира в различни цветове според измерените температурни стойности, като светлите цветове отговарят на топли повърхности, а тъмните цветове – на студени", допълват от EVN.

Посредством термографското обследване клиентите могат да установят енергийното състояние на външните стени на имота, качеството на изолацията, местата с висока загуба на енергия, както и дефектни връзки по конструкцията. Достъпна е и информация за евентуални проблеми във вътрешните инсталации и местата с риск от влага и мухъл.

До 5 работни дни след термографското заснемане дружеството предоставя на клиента подробен доклад с външни инфрачервени снимки на сградата и/или отоплителните тела. Експертите на ЕVN обръщат внимание на откритите места със загуба на енергия и информират клиентите относно перспективите за отстраняване на проблемите.

     
Източник: EVN

Ключови думи: EVN   термография   термографско обслeдване   термографски камери   енергийна ефективност  

Област: Технологии  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...