Powerindustry Bulgaria  

Ускоряват строителството на Южен поток през Словения

30.10.2013   |   Проекти
 

Съвместно решение за ускоряване на строителството на газопровода Южен поток през Словения беше взето по време на среща между председателя на Управителния съвет на Газпром Алексей Милер и министъра на инфраструктурата и енергетиката на Словения Само Омерзел.

По време на срещата са обсъдени детайли, свързани с реализирането на проекта на територията на централноевропейската държава.
 
В момента приключват процедурите по териториално планиране и оценка за въздействие върху околната среда в участъците от трансграничния газопровод от границите с Унгария и Италия в съответствие с националното законодателство на Словения.

Транспортирането, разпределението и съхранението на природен газ на територията на страната се извършва от компанията Plinovodi, която се явява единственият вносител на природен газ в Словения.

Трасето на газопровода преминава през акваторията на Черно море. За изграждането на сухопътните части на проекта са сключени междуправителствени споразумения с България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения и Хърватия.

     
Източник: Южен поток

Ключови думи: Южен поток   природен газ   транзграничен газопровод   диверсификация  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...