Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

Siemens представи технология за идентифициране на загубите на енергия чрез въздушни снимки

Siemens представи нова технология, която идентифицира загубите на енергия в големи сгради и цели квартали чрез система за обработка на изображения, заснети от безпилотен самолет. Софтуерът използва данните от камерите, за да създаде триизмерен модел, който отчита нивата на термална радиация, изтичания и загуба на газ или топлинна енергия, зони с лоша изолация, влага и др.

"Въздушните термични измервания отнемат по-малко време и са по-надеждни от тези, направени на земята. Чрез тази технология експертите на Siemens могат да съберат всички необходими данни по време на полета на безпилотния самолет и след това да ги анализират. Това улеснява изследването на труднодостъпни обекти и заменя стандартни технологии на проучване, при които в някои случаи се налага и изкачване по фасадата на сградата", обясняват от компанията.

Фирма Ascending Technologies, която разработва технологии за безпилотните летателни апарати, е производител на безпилотния самолет Aspern. В зависимост от това за какво ще се използва той може да бъде оборудван с обикновена камера или със специална камера за термични изображения.

"Технологията вече се използва в проекта за строителство на нов квартал - Aspern Urban Lakeside в австрийската столица Виена. В продължение на година безпилотният самолет документира процеса на изграждане на Aspern Urban Lakeside и тестовите операции. Данните, събрани по време на изграждането му, ще помогнат за оптимизиране логистиката, потреблението на енергия и финансирането по време на целия период на строителство. Освен при изпълнение на строителни проекти технологията може да служи и за ефективната поддръжка и сервизното обслужване на вече завършени сгради", допълват от Siemens.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   енергийна ефективност   загуби на енергия   термични изображения  

Област: Технологии  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...