Powerindustry Bulgaria  

Siemens България организира посещение за журналисти на фабриката си в Правец

01.11.2013   |   Събития
 

Siemens България и Представителството на Бавария в България организираха посещение на фабриката за измервателна апаратура на Siemens в Правец на 31 октомври т. г. Презентации представиха Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България и Дечко Карагьозов, оперативен директор на производствената база в гр. Правец.

Боряна Манолова запозна присъстващите със стратегията и историята на компанията в глобален мащаб, както и с дейността й в България.

В производствената база в Правец работят около 300 души, а останалите 200 служители са базирани в София. Фабриката за измервателна апаратура високо напрежение е официално открита през 2006 г. в Благоевград с инвестиция от 2,045 млн. евро. В нея се произвеждат решения за изолация на активни части ВН, бобинирани тела, решения за изолация на напреженови измервателни трансформатори, решения за окабеляване на бобинирани тела и др. След разширяване на дейността през 2011 г. фабриката е преместена в Правец.

През 2012 г. в производството са въведени Lean техники за управление - Siemens Production System. През тази година стартира инициативата за намаляване на трудовите злополуки Zero Harm Culture. Чрез обучения в малки групи до 20 души в нея са въвлечени всички работници на компанията.

Академията на Siemens в България подготвя служители на компанията от цял свят. Освен техническа експертиза обучаващите се в нея придобиват комуникационни и лидерски умения.

От откриването на фабриката в Правец през 2006 г. досега броят на работниците нараства петкратно.

През 2013 г. Siemens отбелязва 135 години от своята дейност в България.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Siemens   ГБИТК   Представителство на Бавария в България   Боряна Манолова   производство  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...