Powerindustry Bulgaria  

Топлофикация София изгражда инсталация за изгаряне на модифицирано твърдо гориво

13.11.2013   |   Проекти
 

Топлинната енергия, която ще се произвежда от горивото, получено от завода за третиране на битовите отпадъци в София след изграждането на новата инсталация за оползотворяване на модифицирано твърдо гориво (RDF - Refuse Derived Fuel) ще обезпечава нуждите на 30% от всички клиенти на Топлофикация София.

Предвидено е инсталацията да бъде изградена на площадката на ТЕЦ София. Горивото, получено след сепариране и третиране на битовите отпадъци на столицата, ще бъде използвано за производство на приблизително 19,5 MW електрическа енергия и 58 MW топлинна енергия.

Топлофикация София е финализирала дейностите по първия етап от проекта, които включват избор на консултант, изработване на идеен проект на съоръжението, избор на технология, определяне на площадка за изграждане и подготовка на задание за изготвяне на Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). Следващият етап включва реалното изграждане на инсталацията. По предварителни изчисления общата стойност на проекта ще бъде приблизително 130 млн. евро.

„Площадката на ТЕЦ София е избрана за изграждане на RDF инсталацията от седем варианта. В момента се работи върху монтирането на две нови турбини, като първата от тях ще бъде пусната още в края на тази година, а втората ще заработи през 2014 г. За изграждането им са вложени собствени средства на компанията в размер на близо 45 млн. лева”, коментира Стоян Цветанов, изпълнителен директор на Топлофикация София.

     
Източник: Топлофикация София

Ключови думи: RDF   модифицирано твърдо гориво   битови отпадъци  

Област: Проекти  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...